Nuance **, Duffel

Nuance

Ter ere van manlief zijn verjaardag hebben we geluncht bij Restaurant Nuance. Ik heb heel discreet met mijn telefoon wat foto’s genomen, maar niks genoteerd. De benoeming van de gerechten is dus verre van compleet.

We begonnen met vier verschillende amuses. De eerste amuse, geserveerd op een marmeren bordje, was gerookte paling met citroengel en een crème van fijne kruiden. Kroepoek met crème van parmezaan – op een leisteen – was de tweede amuse. Als derde een diep schaaltje met een zeescheermes gevuld met wortel en wortelcrème met onderin pasta in de vorm van bolletjes (fregola). De vierde amuse heb ik met liefde weggeschonken. Ik ben zelfs vergeten er een foto van te nemen! Het waren verschillende oesterbereidingen (aspic, crème, enz.) en zeesla.

Wij hadden gekozen voor het 3-gangen lunchmenu. Op onze vraag om dit met een tussengerecht uit te breiden werd nogal ontwijkend geantwoord. Er werd ons voorgesteld om dan het 5-gangen menu Smaaknuances te nemen, maar daar waren wat dingen bij waar ik geen liefhebber van ben. Ik kreeg de indruk – maar ik kan natuurlijk verkeerd zijn – dat de keuken niet voorzien was op à la carte gerechten. Het werden dus drie gangen.

Voorgerecht: carpaccio van nobashi garnaal met structuren van komkommer, avocado ijs (en nog wat) en een kroketje van nobashi garnaal omhuld met hele fijne krokante (pasta)sliertjes.
Hoofdgerecht: Deense kabeljauw met bouchot mosseltjes, een currycrème en kruidensaus, schijfjes aardpeer en mousseline van aardpeer.
Dessert: ‘een chocoladetaartje’ was aangekondigd, maar toen het bordje kwam bleek het een dessert op basis van koffie te zijn: een beignet gevuld met een koffiecrème, kletskopachtige koekjes, en wat crèmepjes van koffie en chocolade met onderaan wat mascarponepoeder.
Als afsluiter namen we nog koffieservies. Dit werd geserveerd met zeer fijne en lekkere friandises in drie verschillende schaaltjes: ijs, een taartje, een praline van witte chocolade met yuzu, een macaron, een madeleine, … En voor echtgenoot nog een extra dessertje met een felicitatie voor zijn verjaardag. Heel attent!

Wijnen (advies van de sommelier): J.P. Gouveia Pedra Cancela 2010 (blend Encruzado en Malvasia) en Agnes Paquet Bourgogne Chardonnay 2011. Twee absoluut lekkere wijnen.

Het restaurant zelf dan. Strakke inrichting met zwarte muren, lichte parketvloer, lichtbeige comfortabele lederen armstoelen, spierwit tafellinnen, ruim bemeten tafels, veel privacy. Ook hier het alom tegenwoordige Pieter Stockmans servies. Het restaurant is niet groot, zeg maar een ruime eetkamer. De sfeer was heel ongedwongen met voldoende aandacht voor iedere gast.

Eindoordeel: er wordt zeer veel aandacht besteed aan de amuses en de friandises. Aan de gerechten op zich wat minder vond ik persoonlijk. Het was allemaal lekker bereid, maar ik vond het weinig verrassend. Of het nu gaat om een business lunch of een ander menu, ik had eigenlijk meer verwacht van een 2*-restaurant. Nu, ik voel me zeker niet bekocht want prijs/kwaliteit was het in orde. Misschien verwachtte ik wel te veel …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Nuance **, Duffel”

 1. Ik herken je gevoel Myriam. Weer een gevalletje van te hoog gespannen verwachtingen. Heel begrijpelijk met twee sterren, lijkt mij.Toch wil je dan bijna van je stoel vallen van genot, vind je niet?

  Like

 2. Weet je Agnes, misschien verlangen we gewoon te veel. Het moet altijd maar beter, exclusiever, specialer. Ooit komt er toch eens een einde aan. Eigenlijk moeten we dit niet te vaak doen want op den duur gaan we een 'gewoon' restaurant niet goed genoeg meer vinden. En om dit nu wekelijks of zelfs maandelijks te doen is ons budget ver van toereikend.

  Like

 3. Nou Myriam, het kan écht wel. Vorige week waren we bij een nieuw restaurant ( de Jong) in Rotterdam. Daar heb ik zó ongelooflijk genoten. Niet omdat het nu zo erg vernieuwend was, maar zo smakelijk dat als ik er nu aan denk het water weer in mijn mond loopt. Dat restaurant zal w.s om heel veel redenen nooit een ster krijgen…en het zal ook wel weer even duren voordat ik ergens eet dat dit restaurant kan evenaren. En dat voor 40 euro voor een menu.We verwachten inderdaad teveel van die sterren. En die blijken dan vaak helemaal niet nodig te zijn om heerlijk te eten.

  Like

 4. Met dat laatste kan ik het alleen maar met je eens zijn. De Jong gaan we trouwens ook eens proberen zodra we onze nieuwe auto hebben. Dan willen we toch eens gaan rijden, en hebben we meteen een doel.

  Like

 5. Oh, da's inderdaad jammer. Dan zullen we iets anders moeten zoeken want 's avonds eten bekomt me de laatste tijd niet zo goed.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: