Griet

Ik was net in de viswinkel om mijn bestelling voor kerstavond door te geven. Ik was al een paar dagen aan het twijfelen tussen fazant/patrijs en griet, maar het wordt dus griet.
Aan griet kon ze me niet helpen. Die was zeer schaars en zelfs nog een stuk duurder dan de grote zeetongen. Goed, dan niet. Misschien had mijn eigen Delhaize er wel. En ja hoor, grietfilet. Alleen wel 39,95 euro per kilo. Toch eerst maar eens gaan kijken op de plaatselijke markt. De viskar daar heeft zo rond de feestdagen meestal wel wat speciallekes bij. Zo ook grietfilet, aan 26.95 euro per kilo. Griet schaars? Griet duurder dan tong? Ik dacht het niet!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Griet”

  1. Ja Bert, maar jij woont aan zee. Als ik in Zeebrugge of Oostende naar de visafslag ga heb ik (denk ik toch) ook die prijzen hoor. Hier moet het eerst nog getransporteerd worden, de groothandel moet er aan verdienen en dan de winkelier nog. En België is sowieso met alles duurder dan Nederland. Vandaar dat ik ook heel vaak boodschappen doe 'bij jullie'.

    Like

  2. Bijna elke visafslag in Nederland heeft tegenwoordig zo'n soort weekendkraam. De vis schoonmaken doen ze wel op verzoek daar hebben ze een machientje voor maar fileren moet je zelf even doen.Ik ben zelf trouwens ook dol op griet, een heerlijke vis. Gaat erg naar de tarbot toe.Bert

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: