In memoriam

Heden is er een gruwelijk einde gekomen aan het leven van een muisje dat al zo’n week of twee een prinsenleven leidde in onze kelder. Ik had het ontdekt doordat er geknabbeld was aan de aardappelen en er lagen allemaal mini keuteltjes in de zak. Een muisvriendelijke muizenval gezet dus, met een stukje aardappel erin want dat leek hij (of zij) wel lekker te vinden. De volgende dag was het stukje aardappel weg maar het ‘deurtje’ van de val was niet dichtgeklapt. Nog eens een aantal keren geprobeerd, met aardappel, met stukjes kaas. Niks gekort, hij was ons altijd te slim af. Tja, dan maar de grove middelen: gif gelegd. Dat vond hij blijkbaar maar niks want de zakjes gif bleven dicht. Uiteindelijk hebben we dan gisteren zo’n hele wrede muizenval gezet met een stukje kaas als lokaas en vanmorgen zat daar het muisje tussen. Wij zijn best wel dierenvrienden maar muizen in huis vonden we toch maar niks. Al vond ik het wel heel erg zielig, dat kleine muisje in dat valletje.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: