Fruit

Meestal als ik boodschappen ga doen is dat in redelijke sneltreinvaart. Ik loop door de rekken, neem wat ik nodig heb, reken af en sta binnen het kwartier terug op straat.

Vandaag niet. Vandaag moest ik – voor vollegronds witloof – bij de groentenwinkel zijn. Er waren nogal wat wachtenden voor mij zodat ik de tijd had om eens uitgebreid de geëtaleerde waren te bestuderen. Én mij te verbazen over de prijzen van o.a. fruit. Nieuwe oogst Elstar appels: 3.55 euro per kilo, pruimen: variërend tussen de 4.50 en 6.50 euro. Perziken/nectarines, idem. Voor een kilo appels en een kilo pruimen ben ik dus al ongeveer 10 euro kwijt! En dan hebben we het nog niet gehad over Belgische druiven: Leopold druiven … 29.80 euro per kilo. Dat zijn wel 1.200 oude Belgische franken!

Nu zal het in mijn plaatselijke Delhaize wel iets goedkoper zijn, maar toch. In het vervolg ga ik toch eens wat beter opletten met wat ik in mijn winkelkar gooi. Met wat ik nu weet verbaast het me niet dat het geld erdoor vliegt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Fruit”

  1. van 29 euro val je niet achterover maar als je dan omrekent en denkt dat het 1200 fr zijn het inderdaad geen normale prijzen meer!!

    Like

  2. Wij, en dan vooral Gisèle, verbazen ons vaak over het prijsverschil tussen beide landen. België is veel duurder. Behalve dan de rookwaren. 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: