Weekend Nederland

Enige tijd geleden had ik een Groupon gekocht voor een diner bij Restaurant De Fuik in Aalst, Gelderland. Ik had toevallig ook nog een hotelvoucher van NH Hotels en er is een NH hotel in Waalwijk, op een half uurtje rijden van Aalst.

De combinatie was snel gemaakt, en zo reden wij met heel mooi weer op vrijdag 18 mei in noordelijke richting. Omdat onze eindbestemming niet zó ver weg was, besloten we om eerst nog eens rond te kijken in ‘s-Hertogenbosch. Er moest tenslotte ook nog geluncht worden. Dat deden we op het zonovergoten terras bij Allerlei in de bekende Korte Putstraat. Tegen vieren reden we naar Waalwijk, waar we incheckten in het NH Hotel.

We waren – na de negatieve recensies op Tripadvisor – aangenaam verrast, zowel over de vriendelijke ontvangst als over onze kamer. Ruim, goede bedden met mooi beddengoed, mooie badkamer, en overal heel proper. Bij het inchecken had ik gevraagd om een rustige kamer, zodoende kregen wij een kamer op de tweede (bovenste) verdieping, aan het einde van de gang. Rustig dus, heel rustig. Ontbijt hier is duur, gewoon veel te duur: 18 euro per persoon. Ik was bij het maken van de boeking vergeten de ontbijten bij te boeken, dan zou het maar 10 euro per persoon geweest zijn. Maar goed, ik ga niet graag de deur uit zonder ontbijt. En het ontbijt was lekker en overvloedig. Omdat ik mijn netbook niet bij had heb ik nog even ‘internet on TV‘ geprobeerd (2.50 euro per 24u) maar dat was waardeloos. Dat heb ik bij het uitchecken ook gemeld en de 2.50 euro werden van de rekening afgetrokken. Netjes.

Maar we gingen eigenlijk voor het Diner bij De Fuik! Daar hadden we al om 18u gereserveerd, er rekening mee houdend dat het hier om een tien-gangen proeverij menu ging en we dus wel even aan tafel zouden zitten. De ontvangst was hartelijk, en we kregen een ruime tafel aan het raam, met zijdelings zeezicht op de Maas. Helaas was het weer in de loop van de middag zo veranderd dat het niet mogelijk was om buiten te eten, niet eens om het aperitief te gebruiken. Gelukkig was het binnen ook gezellig en de stoelen zaten lekker, wel belangrijk voor zo’n lange zit!

Ons menu:Ceviche van makreel / pepermayonaise / aspergesalade / limoeneiwitHuisgerookte zalm / crème fraîche / haringkaviaarCoquille / pastinaak / lardo / jus van serehSteak tartaar / eidooier / augurkensorbetRouleau eendenlever / runder rookvlees / pâté / sherryGebraiseerde lamsschenkel / rode wijn & tijmjus”Pekinggans” / atjar van rode kool / rijstsoufflé / HoisinsausCrème brûlée van Reblochon / sherryMagnum van melkchocoladeCitrus / passievrucht / ananas / yoghurt
Gedronken wijnen: Ventolera 2009 (Chileense Gewürztraminer), Michel 2007 (Duitse Spätburgunder) en Juan Gil 2009 (Spaanse Monastrell). En daarbij een ‘waterarrangement‘: water à volonté plat of bruis (6 euro pp).

Ik kan kort zijn. We hebben heel lekker gegeten, maar superlatieven blijven uit wat mij betreft. Ik had er, door de recensie van Ben die uit negens en tienen bestond, meer van verwacht. Ik vond de gebruikte ingrediënten aan de goedkope kant. Ik zeg niet dat ze minderwaardig waren, maar toch. Ikzelf heb het meeste genoten van de rouleau eendenlever (echt waar, ik die altijd zeg dat ik geen foie gras lust) en van de crème brûlée van Reblochon. En de (warme) zuurdesembroodjes waren ook erg lekker. Hoewel het hier om een proeverijmenu met kleine hapjes ging was ik echt wel meer dan voldaan op het einde van de avond. Het was trouwens bij tienen toen we de zaak verlieten.

’s Nachts heb ik geprobeerd te slapen, wat helaas – dankzij de copieuze maaltijd – weer niet liep volgens plan, maar dat ben ik inmiddels al gewend.

Vanmorgen na het ontbijt uitgecheckt en heerlijk aan een gezapig tempo door de Bommelerwaard gecruised. Nog een bezoek gebracht aan Zaltbommel en even geterrast, en daarna doorgereden naar Nijmegen voor een stadswandeling, een lunch bij Stadscafé Staps en nog wat op een terras in de zon gezeten. We hadden echt wel het weer mee!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Weekend Nederland”

  1. Leuke beleving Myriam; het sprankelend enthousiasme mis ik ook een beetje;toch een fijn weekeinde gehad dankzij het mooie weer en het prachtige (deels) Brabantse land.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: