Broer / zus / mama / papa

Ik vraag me weleens af waarom mensen hun kinderen een naam geven. Zodra er een brusje (broertje of zusje) bijkomt noemen ze de kinderen dikwijls Broer en Zus. Gisteren hoorde ik nog een vrouw – dochterje aan de hand, zoontje in de maxicosi – tegen haar dochtertje zeggen: ‘kom zus, we moeten snel naar huis want onzen broer moet slapen’.

Net zo idioot vind ik het dat partners elkaar mama en papa gaan noemen van zodra er kinderen zijn. Aaargh!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Broer / zus / mama / papa”

  1. Mijn schoonzus, Joelle, doet dit ook altijd. Soms is ze over mij bezig tegen mijn broer, dan gaat het ook van uw zus doet dit of dat. Maakt mij bijzonder verward, want ik vroeg eens : wie is zus dan ? 😐

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: