Angeliq

Zeven jaar is Angeliq mijn trouwe hulp geweest. Zij zorgde ervoor dat mijn lichaam koel bleef, dat mijn stemming gelijkmatig was, dat ik was wie ik eigenlijk ben en was vóór de overgang genadeloos toesloeg.

Een maand geleden heb ik afscheid genomen van Angeliq. Ik wil het op mezelf proberen, en ik had zo het gevoel dat de tijd daar nu rijp voor was. Ik kan tenslotte niet tot mijn tachtigste doorgaan met Angeliq, mijn dagelijkse hormonenpil.

Helaas beginnen stilaan de (nachtelijke) beenkrampen en de warmteopwellingen terug te komen. Ik heb er nog niet overdreven veel last van, het is nog leefbaar, ik kan nog onder de mensen komen. Als ook de stemmingswisselingen terug komen, dan weet ik het niet. Ik vrees ik dat dan heel snel terug de hulp van Angeliq ga inroepen.
Fingers crossed!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

9 gedachten over “Angeliq”

 1. Ik hoop dat het zo snel mogelijk aanslaat Myriam. En inderdaad, zo voelt het vaak. Alsof je jezelf kwijt bent…

  Like

 2. Myriam, ik duim heftig met je mee.Ik hoop het oprecht voor je.Is het misschien geen idee langzaam te gaan minderen i.p.v ineens zo’n Cold Turkey?Even afkloppen, maar ik denk ( en hoop) dat ik over het ergste heen ben. Stemming is ( meestal) goed en de opvliegers wat minder heftig. Wat een waardeloze periode in een vrouwenleven toch!

  Like

 3. @ Patricia: ik heb alles geprobeerd voor ik aan de HRT ging, geloof me vrij. Niets hielp, ook met Angeliq had ik nog regelmatig last van opvliegers maar het liep niet meer in straaltjes uit mijn haar en over mijn rug. Ik kon het me niet permitteren om zo bij klanten aan te komen. Ik voelde me er ook absoluut niet prettig bij, vooral de mood swings … ik kende mezelf niet meer. Als het zonder niet lukt, dan ga ik met liefde terug aan de Angeliq.

  Like

 4. @ Agnes: ik vrees dat mijn zus en ik erfelijk belast zijn. Mijn moeder is bijna 82 en ze heeft nog altijd last van opvliegers …

  Like

 5. Oh jongens toch…Meisjes dus. Ik geloof dat ik een extreme laatbloeier ben in dit opzicht. 54 en nog ongesteld en geen opvliegers. Hooguit eens een natte nek, die stemmingen heb ik al sinds mijn 16e helaas, maar ik kan er redelijk mee omgaan en mijn mannen gelukkig inmiddels ook, maar die nachtelijke toestanden, ja, daar heb ik dus wel erg veel last van, terwijl het volgens mij nog wel meevalt allemaal. Ik hoop voor jou Myriam dat je Angeliq (nooit van gehoord dus) voorgoed gedag hebt kunnen zwaaien.

  Like

 6. Aie aie, wat een ellende, stomend en blozend en met de benen trekkend van de kramp door het leven en dan nog alle andere ongemakken………. Tja Angeliq verbloemd de boel, maar het lijkt me gezonder zonder haar hulp. Enfin hou vol!!!

  Like

 7. Aie aie nu door het leven al blozend, transpirerend en met trekkende benen. T'is niet niks al deze en andere ellende die er bij komt kijken, maar ja Angeliq verbloemd de boel en het lijkt me gezonder zonder………… Sterkte en hou vol!!!!!!!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: