Tijdschriften


Vroeger was ik verslingerd aan tijdschriften. Libelle, Margriet, Flair, Feeling, Viva, Grande, Knack Weekend, … Ik kocht ze allemaal. Het was zelfs zo gek dat ik op dinsdag een kwartier vroeger stopte op mijn werk om nog op tijd bij de boekhandel over de grens te zijn voor mijn Libelle, Margriet en Viva. Jaren aan een stuk heb ik meegeleefd met de gezinnen van Tineke Beishuizen, Annette Heffels en alle andere columnisten. Jaren aan een stuk heb ik ook recepten uitgeknipt en netjes in kaften geklasseerd. Jaren aan een stuk gaf ik dus totaal verhakkelde tijdschriften door aan mijn moeder die er toch ook nog plezier aan had.

En nu? Het doet me al jaren totaal niks meer. Ik had – met het oog op de treinreis naar Amsterdam een paar weken geleden – nog eens een Libelle en een Margriet meegebracht. Ze liggen allebei nog ongelezen (wel vluchtig doorbladerd) op het boekentafeltje. Er staan nog altijd goede columns in, en ook de recepten zijn mooi in beeld gebracht, maar op de een of de andere manier hoef ik niet meer zo nodig.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Tijdschriften”

 1. Gek, ik ook en ik koop er nu ook geen meer en als dan ligt het daar! We hebben nog altijd een abonnement op Humo, zelfs het tv programma bekijk ik niet meer. Ik heb al tig keer gezegd om het af te zeggen want ze liggen hier maar te liggen. Heel dikwijls zelfs niet eens uit de plastiek gehaald! Schande! Blame the internet!

  Like

 2. Heel herkenbaar, toevallig zeg! Ik heb ook helemaal niets meer met tijdschriften/glossy's. Ik koop gewoon een dun boek(je) als ik op reis ga (voor de langere reizen moet ik dringens een E-reader aanschaffen is me verteld, maar dat is weer een ander verhaal), tijdschriften zeggen me weinig meer. En ik vind ze duur.

  Like

 3. Heel herkenbaar, toevallig zeg! Ik heb ook helemaal niets meer met tijdschriften/glossy's. Ik koop gewoon een dun boek(je) als ik op reis ga (voor de langere reizen moet ik dringens een E-reader aanschaffen is me verteld, maar dat is weer een ander verhaal), tijdschriften zeggen me weinig meer. En ik vind ze duur.

  Like

 4. Tja, ik geef nog steeds kapitalen uit aan tijdschriften… Heb een abonnement op Reizen, Op Pad, Perswijn, Winelife. Ik heb onlangs mijn abonnement op Vrij Nederland, HP de Tijd opgezegd, maar koop ze nog weleens los. Koop regelmatig Quest, Wine en dining, Delicious, Foodies, dan nog het blad Frankrijk en een kampeerblad. Mijn hemel, hier gaat dus al mijn geld aan op zie ik nu.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: