31 oktober


Deze maandag voor de eerste november was een brugdag. Het was prachtig weer, nog maar eens tijd voor een uitstapje dus. Diest is het geworden.

Een klein fijn stadje met een mooi marktplein en een groot begijnhof, gesticht in 1253 en door UNESCO erkend als werelderfgoed. Je komt er binnen door de prachtige barokke begijnhofpoort die dateert van 1671. De huisjes zelf werden in de 17de en de 18de eeuw gebouwd.

We waren graag eens binnengaan in de begijnhofkerk (Catharinakerk) maar deze was – zoals tegenwoordig alle kerken in België – afgesloten en alleen in de zomer op bepaalde uren toegankelijk.

Na onze wandeling in het begijnhof zijn we het stadje ingetrokken, op zoek naar een zonnig terras op de (kleine) Grote Markt. We waren duidelijk niet alleen! Een plek in de zon was helaas niet te vinden. De schaduw dan maar. Met 19 graden en geen wind is dat ook best te doen. En de zon schuift heel snel op dezer dagen, dus na een half uur zaten we heerlijk onderuit gezakt te genieten van ons glas wijn, IN de zon! En na nog wat winkels kijken (ook hier veelal de eenheidsworst die je in iedere Belgische stad vindt) reden we tevreden, met het dakje open, terug naar huis.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: