Wagyu beef


Ik sta daarnet bij de beenhouwer, zie ik dat hij Wagyu beef in zijn toonbank heeft liggen. Prijskaartje: 138 euro per kilo. Nu weet ik wel dat Wagyu runderen een speciale behandeling krijgen waardoor hun vlees supermals zou zijn, en ik heb geloof ik op restaurant wel eens een stukje gegeten, maar ik vond het er rauw absoluut niet smakelijk uitzien. Het is helemaal dooraderd met vet. Als je dat van een gewoon rund in de toonbank zou leggen zou niemand het moeten hebben, maar omdat er nu toevallig Wagyu op staat wil de consument er wel 138 euro per kilo aan uitgeven.

Mijn beenhouwer wordt stilaan een elitaire beenhouwer heb ik de indruk. Gewoon Belgisch wit-blauw rund verkoopt hij al niet meer, idem voor ‘gewoon’ varkensvlees. Dat is nu van The Duke of Berkshire, Duroc d’Olives of Livar. Vijftig procent duurder dan het gewone en ik vind het vlees echt niet lekkerder. Het is mij ook veel te vet.

Ik moest maar eens op zoek gaan naar een andere beenhouwer en deze houden voor zijn gehakt, want dat is gelukkig nog wel heel lekker.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Wagyu beef”

  1. Ik lust wel graag stoofvlees van rund. Biefstukken e.d. zijn minder aan mij besteed omdat ik die vaak te droog vind. Toch maar eens sparen voor een pondje Wagyu ;-)Bert

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: