Het ongelofelijke verhaal van Chicco


Chicco is de poes van mijn nichtjes Charlotte en Isabelle. Ergens in de maand april van dit jaar kwam Chicco ’s avonds niet naar huis zoals gewoonlijk. Iedereen ongerust natuurlijk, en ook het kleine ‘broertje’ Leo (als kitten door Charlotte uit het asiel gered) was geheel van slag. Chicco – hoewel hij een kater is – kon zo heerlijk moederen over Leo.

Een paar dagen later stond Chicco weer voor de deur, maar hij was heel schuw en angstig. Durfde niet binnen te komen, wou zijn eten alleen buiten, wou niet gepakt worden, blies naar Leo, enz. Tja, misschien had het beest ergens vastgezeten en was hij daarom zo bang. Maar goed, hij at, hij dronk, en hij bleef bij huis.

Tot gisteren bleek dat Chicco helemaal Chicco niet was! Hun echte Chicco was gechipt en dankzij het registratiesysteem bij Tasso kregen ze gisteren – maar liefst vijf maanden na de ‘verdwijning’ – bericht dat hun Chicco teruggevonden was op 30 km van huis, helemaal aan de andere kant van Aachen.

Het weerzien was vreugdevol voor iedereen. Hij zag er goed uit en kwam binnen alsof hij nooit was weggeweest, likte Leo van boven tot onderen af en snorde zoals een tevreden poes snort.

Nu moeten ze er nog achter proberen te komen wie die andere ‘Chicco’ dan wel is. Heel toevallig (hoewel, toeval bestaat niet) heeft de andere Chicco eergisteren wel zijn eerste stapjes IN huis gezet. Hij is ondertussen trouwens omgedoopt tot Matteo. Nu maar hopen dat hij ofwel ook gechipt is en naar zijn baasje terug kan, of dat het een beetje gaat klikken met de andere twee poezen.

Eind goed, al goed.

(foto geleend van Isabelle haar Facebook pagina).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Het ongelofelijke verhaal van Chicco”

  1. Tjee zeg, dus Charlotte en Isabelle hebben nu drie poezen. Wij hebben ooit ook eens zoiets gehad, helaas ging het niet met de andere poes.

    Like

  2. Ja, ze hebben nu 3 poezen. Hopelijk lukt het. Mijn zus was al niet zo blij met twee poezen, nu nog een derde erbij … Het is zij tenslotte die ervoor moet zorgen want Isabelle vertrekt volgende week voor haar studie naar Engeland en Charlotte woont in Amsterdam en komt ook maar eens in de zoveel weken naar huis.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: