Cuistot

Even kort (nu ja) melden dat we van het eerste tot het laatste moment genoten hebben bij Cuistot. Het is een stijlvolle klassieke zaak in grijs-wit tinten in een rijhuis net voor het centrum van Lier. Vooraan een kamer die kan afgesloten worden met een schuifdeur, daarachter het restaurant met een zevental ruim bemeten tafels en aangename leren (arm)stoelen. Het geheel heeft een luxe uitstraling, zo stond er o.m. roze zeezout uit Hawaii op tafel.

Wij hadden een Groupon voucher voor een 3-gangenmenu. Het concept van Cuistot is een beetje vreemd. Ze werken met één menu, ‘Faim Fatale‘, dat bestaat uit zes gangen (80 euro) en herleid kan worden naar drie tot vijf gangen. Als je voor vier gangen gaat krijg je automatisch gerecht no. 2 op de kaart erbij, je kan dus niet kiezen. Op zich geen slecht concept: het is gemakkelijk voor de keuken en als klant kan je vrijwel zeker zijn van vers, verser, verst omdat er gerichter kan ingekocht worden. Aan de andere kant moet je met dit concept heel vaak je menu veranderen wil je een vast cliënteel opbouwen en dat is hier helaas niet het geval. Het vorige menu heeft op de website gestaan van half juni tot half augustus. Ik kan me niet voorstellen dat mensen twee keer naar een restaurant gaan om dan ook twee keer identiek hetzelfde te eten. Maar goed, dat kan ook aan mij liggen.

Wat hebben we gegeten?

We begonnen met een dubbele amuse: een porseleinen doosje met op het deksel een krokant gebakken nobashi garnaal, wat sliertjes nori en een tartaar van tomaat-basilicum. In het doosje een bodem gazpacho, een soldaatje en een vogelnestje met een half kwarteleitje. Een mooie amuse.

Daarbij dronken we, op aanraden van de eigenaar-sommelier – winnaar van verschillende prijzen waaronder in 2010 de prijs Prosper Montagné, en begeesterd door wijn, zo werd al snel duidelijk – een Amerikaanse chardonnay, Stimson Estate 2007. Een stevige vettige wijn die wij verder bij de maaltijd zijn blijven doordrinken. Het water is hier van het merk Voss.

Het voorgerecht was een frisse tartaar van bloemkool en Schotse zalm met zure room en Avruga kaviaar. Een cilinder met onderaan de tartaar van bloemkool en bovenaan de tartaar van zalm, een quenelletje zure room, een lepeltje kaviaar en wat frisse sla.

Als hoofdgerecht was er piepkuiken met gekonfijte sjalot, pompoen, couscous en ganzenlever. Een stuk van de borst, mooi versneden, een boutje geconfijt in eendenvet, een lange sjalot eveneens geconfijt, wat jonge groentjes, een quenelle couscous en een stukje gebakken ganzenlever met een jus waarin ook weer het eendenvet verwerkt was en die verder op smaak was gebracht met dragon. Voor ons hoofdgerecht kregen we trouwens een origineel Laguiole mes, met gestyleerde vlieg dus. Lang geleden dat ik dat nog gezien had.

Wij kozen voor het zoete dessert (tegen meerprijs was er ook kaas verkrijgbaar). Een combinatie van verse kersen, krieken opgelegd in oude kirsch, chocolade, mousse van mascarpone met koffie, ijs van witte chocolade met een stukje bladgoud erop met daarrond wat fijngestampte koekjes.

We bestelden nog koffie en kregen daarbij een schaaltje met wat snoepjes (Turks fruit), een glaasje met wat stukjes pompelmoes en een mousse met een of andere likeur (Cointreau?) en een typisch Liers vlaaike.

Kwantiteit en kwaliteit waren uitstekend, net zoals de bediening. Zonder de Groupon voucher zou ik het wel te duur gevonden hebben. Met de Groupon voucher (48 euro voor 2 pers.) vind ik dat we er een hele goede zaak aan gedaan hebben. Als er nog eens zo’n actie komt, dan gaan wij zeker weer.

Helaas waren wij deze middag de enige gasten en dat vind ik zeer ongezellig. Ik snap ook niet hoe een zaak op zo’n manier kan blijven draaien.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Cuistot”

  1. Kom Myriam, plaats nog eens wat. Wij, als gehandicapte weblogger moeten het nu van jou hebben. ;-)Bert

    Like

Reacties zijn gesloten.