Verandering

Manlief heeft op zijn werk een aanvraag ingediend om de laatste jaren voor zijn pensioen permanent in dagdienst te werken. Hij heeft er heel lang over getwijfeld want hij vindt aan die wisselende diensten heel veel voordelen. Hij werkt maar drie of vier dagen per shift, is dikwijls in de loop van de week thuis zodat hij mee kan gaan fietsen met de club of wij een dagje weg kunnen, en als hij de late shift heeft is hij ’s middags nog tot twee uur thuis, enz. Het was dus even afwegen, maar nadat hij van personeelsdienst hoorde dat hij dan 58 dagen verlof heeft op een jaar heeft hij de knoop doorgehakt. Of hij het ook effectief zal krijgen is nog even afwachten.

Het zal in ieder geval een hele verandering worden. De tijden dat hij in dagdienst stond liep het huishouden hier compleet in het honderd want hij doet heel veel als hij thuis is en ik aan ’t werk ben. Er zal dus veel meer op mij terecht komen want met een nine-to-five job kan ik niet van hem verwachten dat hij nadien nog gaat wassen en plassen. Hij heeft al wel gezegd dat hij met zijn 58 dagen verlof een deel van het jaar (ik vermoed de zomer) maar vier dagen zal gaan werken. Kan hij op zijn vrije dag de was doen!

Aan de andere kant, op deze manier kunnen we misschien proberen ons sociaal leven weer wat nieuw leven in te blazen want dat heb je nog nauwelijks als je in ploegen werkt.

Of: elk voordeel heb zijn nadeel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Verandering”

  1. 58 verlofdagen! Wow zeg, daar kan mijn echtgenoot alleen maar van dromen. Ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt, jullie zijn al zo lang gewend aan het andere ritme.

    Like

  2. Even die 58 verlofdagen nuanceren. Hij gaat dan 40u/week werken terwijl bij hun op het bedrijf 36u een voltijdse baan is (hij werkt er nu maar 33,6). Die 4 uren die hij dan teveel werkt worden omgezet in verlofdagen. Verder heeft hij natuurlijk zijn jaren dienst (38 inmiddels) wat ook flink aandikt in verlofdagen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: