Portugal

Ja, alweer. Voor het derde jaar op rij reizen wij volgend jaar van 3 tot en met 23 juni weer naar Portugal. Het is ons daar al twee keer zo goed bevallen, en we hebben daar nog zoveel te zien dat het bij onze terugkeer eind juni direct voor allebei duidelijk was dat we terug zouden gaan.

Als je dan vliegtuigtickets kunt scoren aan een prijsje (144 euro voor ons twee, reguliere lijnvluchten met Brussels Airlines naar Porto, op comfortabele uren), dan moet je niet twijfelen en gewoon boeken. Dat heb ik dus ook gedaan vorige week. [Ik ben net even gaan kijken en ze zijn al opgeslagen. Niet spectaculair, maar toch, iedere week worden ze duurder en duurder.]

Onze route staat ook al zo goed als vast. Volgend jaar willen we de wat minder bekende plaatsen aandoen. 3 nachten in het noorden met bezoek aan Braga, Guimarães en een ander stuk van de Douro vallei. Dan door naar de Estremadura, meer bepaald Óbidos voor 3 nachten, met bezoek aan Nazaré en Santarém. En aangezien Óbidos aan de kust ligt vinden wij het ook altijd wel fijn om wat te chillen op het strand tussen de excursies door. Dan nog 2 nachten in Évora en omgeving. En nadien langs de gewone weg, doorheen de lieflijke dorpjes van de Alentejo en de Algarve, verder naar onze vaste stek Cabanas de Tavira voor 10 dagen. Op 21 juni rijden we dan terug naar Porto waar we nog 2 nachten blijven.

De zoektocht naar logies kan dus van start gaan, het leukste aan de hele voorbereiding. Wikken en wegen, reviews lezen en herlezen, … Moest ons budget onuitputtelijk zijn dan was het heel gemakkelijk. Dan boekte ik gewoon in alle plaatsen de pousada maar helaas is dat niet het geval. Ik troost mij met de gedachte dat het voorbereidingsplezier dan ook heel wat minder zou zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Portugal”

  1. Goh dat Portugal zoveel duurder is dan Frankrijk wat de appartementen btreft. had ik niet gedacht.Ben benieuwd wat het gaat worden Myriam, ik kan je geen raad geven wat plaatst betreft. jaren gelden dat ik met anita in de Algarve was en dat as in Albufeira, toeristisch dus, maar nog niet zo erg als als tegenwoordig. :-DIn ieder geval succes met zoeken!

    Like

  2. Weer een heel leuk vooruitzicht, tegen een zeer aangename prijs! En mooie plaatsen gaan jullie aan doen hoor. Succes met het zoeken naar een leuke logeerplek (maar dat zal wel lukken).

    Like

  3. Leuk zeg en inderdaad, de voorbereiding is vaak zo ontzettend leuk en met jouw ervaring komt je vast weer op hele fijne plekjes terecht!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: