Rondje VlaanderenOndanks het miserabele weer proberen we toch tijdens manlief zijn vrije dagen een uitstapje te maken. Vandaag werd het een rondje Vlaanderen / Vlaamse Ardennen.

We hadden er ook wel een beetje een speciale reden voor. Zoonlief runt sedert enkele maanden een grote bouwwerf in Aalst. Tot voor deze tijd had hij altijd werven op bedrijven, waar je zonder badge niet binnenkomt. De werf die hij nu heeft ligt midden in de stad Aalst, op de Hopmarkt, dus konden we rustig eens een bezoekje brengen. Ik zag hem staan bij zijn theodoliet, geconcentreerd aan het opmeten. Hij schrok wel toen ik belde en zei ‘kijk eens naar rechts’, waar wij stonden. Maar hij vond het ook wel tof dat we eens kwamen kijken. Er is nog niet veel te zien, ze zijn nog maar in het beginstadium. Maar we zijn natuurlijk supertrots dat hij zo’n project mag leiden.

Toen we aankwamen in Aalst zag het er nog erg grijs uit. Buiten eten was dan ook geen optie, want het was er ook nog eens koud bij. Dan maar binnen, bij Timeshare, een lekkere maaltijdsalade genuttigd. Nadien hebben we nog even rondgelopen in het centrum. We hadden ons vast voorgenomen een Aalsterse Vlaai mee naar huis te nemen maar zijn het helaas vergeten.

Van Aalst ging het naar Geraardsbergen. Ik was nooit eerder in deze streek geweest. Manlief wel natuurlijk, die heeft ‘De Muur’ al een paar keer ‘gedaan’ en grote stukken van de Ronde Van Vlaanderen. Eigenlijk is dit gewoon een heel mooie streek. Heuvelachtig, groen, en als je het geluk hebt wat kleine weggetjes te vinden is het heerlijk rustig rijden hier.

Geraardsbergen – Ronse is maar een klein eindje. Ronse is maar een kleine stad, het heeft een heel lelijk kaal marktplein, een enorm grote kerk (de St. Hermeskerk op de Kleine Markt) en een art-deco wijk. Helaas hadden we voor de art-deco wandeling niet genoeg tijd. Ondanks de ongezellige markt vonden we toch een gezellig terras in de zon.

Onze laatste stop was Oudenaarde. Mij ook weer totaal onbekend. Ik heb de stad direct in mijn hart gesloten. Een onvervalst Vlaamse stad met mooi marktplein met kleurige huizen en heel veel trapgeveltjes. Mooie winkels ook – ook schoenwinkels! – en op de markt het ene terras naast het andere. Daar hebben we nog even genoten van een glas cava voor we de terugreis aanvatten. Alweer een fijne dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Rondje Vlaanderen”

  1. ((sigh)) I just love the architecture – the photos!!! 🙂 How I wish for some cooler weather like you have – even if it means rainy!!! Loved reading this post – especially the pride and love for your son!!!! ((hugs))

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: