Leuven


Gisteren naar Leuven geweest met mijn zus. Leuven is zo’n mooi stadje, en meestal heel gezellig omdat het er stikt van de studenten. We gingen zomaar, om eens lekker te gaan eten en wat terraskes te doen. Van dit alles is er niet zoveel in huis gekomen. Er was iets misgelopen met mijn reservatie bij Le chameau s’en fout. We stonden niet op de lijst en er was helaas geen tafeltje meer vrij. Ik had per mail gereserveerd en inderdaad geen bevestiging gehad. Ik heb nog gedacht ‘zou ik voor alle zekerheid niet nabellen’, maar was het even vlug weer vergeten. Op aanbeveling van de gastheer aldaar zijn we naar Bistro Guust gegaan. Het was er niet ongezellig (een herenhuis), maar er waren maar 3 tafeltjes bezet … dat stemt mij altijd een beetje wantrouwig. En ik had nog gelijk ook. Het eten was zo-zo, maar de man die ons bediende liep daar echt tegen zijn goesting. Neen, hier komen we niet meer.

Ook van ‘een terraske doen’ was er weinig sprake met het koude druilerige weer. Enfin, we hebben dan toch nog een lekkere koffie gedronken bij Zarza. Moest het volgende keer in de Chameau weer niet lukken, dan gaan we bij Zarza eten.

Tussen de buitjes door nog wat geshopt. Leuven stikt van de schoenwinkels, maar we hebben ons allebei kunnen inhouden, al kostte het wel wat moeite en overredingskracht over en weer. ‘Ge stikt in de schoenen, waar gaat ge er mee blijven?!’ (ik tegen haar) … ‘Allee gij, ge hebt er pas rode gekocht! (dat was tegen mij). 😉

Het was best prettig om nog eens met mijn zus weg te zijn. Het lijkt wel of we elkaar op neutraal terrein beter begrijpen en meer te zeggen hebben. Heel vreemd.

Weer: regenachtig – 14°

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!