Dilemma’s

Onze reis naar Portugal moet nog gaan beginnen – nog 12 dagen! – en we zijn al aan het dubben over waar we volgende zomer eens heen zullen gaan. Nog eens naar Griekenland? Of toch maar weer terug Italië of Frankrijk? Ik weet dat manlief er van droomt de Mont Ventoux te ‘doen’. Hij heeft alle grote cols al gereden behalve die ene waar iedere wielertoerist van droomt. Maar de Vaucluse is niet direct een streek die míj aanspreekt. Dus zal het een combinatie moeten worden met iets anders, al weet ik zo direct niet wat. Dilemma.

En eerst komt er nog onze 35ste huwelijksverjaardag. Normaal doen we om de vijf jaar een ‘grote’ reis behalve op onze 30ste want toen hebben we zeer zwaar geïnvesteerd in ons huis (hoewel, dat klopt niet helemaal want tussendoor zijn we toch nog naar Zuid-Afrika geweest …). Dus nu kan het wel weer eens. En ook hier komen onze smaken niet zo direct overeen. Manlief zou graag eens naar Curaçao/Aruba. Nu wil ik dat ook wel, maar ik ben bang dat ik me na drie dagen al ga vervelen en dan vind ik tien/elf uren vliegen en een tijdsverschil van vijf uren toch wat veel gevraagd. Ik neig meer naar het Midden Oosten. Dat fascineert me al sinds we jaren geleden in Abu Dhabi een tussenlanding hadden. Nu wil hij dat ook wel, maar de reis die ik in gedachten heb is nogal prijzig, om het maar even zwak uit te drukken. Dilemma.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Dilemma’s”

 1. wow nog heel wat in petto wereldreizigers! Ik zou eens een paar dagen naar Bora Bora willen, die hutjes in het water maar die prijzen zijn ook nogal prijzig :(( NIet eerlijk he!? 😉

  Like

 2. Zo'n hutje in het water (zeg maar hut) hadden wij op de Malediven. Tof zenne, maar het water klotst wel de hele tijd tegen de onderkant van die hut. Niks voor ne slechte slaper zoals ik.

  Like

 3. Tuurlijk is het een luxeprobleem, maar toch..Wij zijn ook altijd wat aan het schipperen. Ik zoek altijd alles op en uit, maar hou terdege rekening met Ron. Nou is hij verder niet moeilijk of zo, maar hij zou het niet verkeerd vinden eens een week ergens helemaal te niksen, lees…strandhangen. En dat is voor mij dan weer uitgesloten.

  Like

 4. Agnes, hier net zo. Maurice kan wel drie weken aan een stuk strandhangen. Vroeger kon ik dat ook probleemloos hoor. Nu ben ik daar veel te rusteloos voor. Ik vind het ook zonde, want ik wil wel wat zien en doen.

  Like

 5. Jullie zijn meer hotelvakantiegangers, maar misschien is 'onze' manier ook een keertje leuk? Op een fijne, rustige plek een luxe huis met alles erop en eraan, op rij-afstand van mooie en leuke dingen om te doen en te zien, maar wel de rust van een heerlijk verblijf? Keuze genoeg dan ook.

  Like

 6. Niet persé hotelvakantiegangers hoor. In Algarve huren we nu ook een (luxe) appartement (net zoals vorig jaar) en voor de hele periode een auto, dus heel veel rijden, maar dat doen we altijd. Afwisselend uitstappen en aan het zwembad/strand.Een huis in the middle of nowhere is niks voor ons. Wij willen wat leven om ons heen, maar een mooi appartement vind ik prima.

  Like

Reacties zijn gesloten.