Drenthe


Nu manlief zijn ziekteverlof bijna op een einde loopt – hij hoopt op 16 mei terug te mogen gaan werken – moesten we er nog even van profiteren om een paar dagen weg te gaan. Het weer beloofde goed tot zeer goed te worden, daarom kozen wij voor het ons onbekende Drenthe, helemaal bovenaan in Nederland.

Donderdagmorgen hebben we nog drie kwartier gezocht naar de GPS die uiteindelijk op het achterbankje van mijn auto bleek te liggen. Enfin, half tien konden we dan toch eindelijk vertrekken voor de 300 km lange rit. We hadden besloten langs Nijmegen en Apeldoorn te rijden, om zo de drukke A28 via Utrecht te vermijden. In de buurt van Nijmegen kregen we al honger (‘trek’ moet ik zeggen van Carla) en ik was vorig jaar met wat mensen van een forum gaan lunchen bij De Wolfsberg waarvan mij het lekkere eten en vooral het heerlijke terras waren bijgebleven. Het was even een omweg – 30 km – maar we zijn tenslotte op vakantie en hebben alle tijd van de wereld. We hebben er op het rustige terras, midden in het groen, genoten van het mooie uitzicht. We aten er 2 sliptongetjes met frietjes en remouladesaus. Lekker, maar een klein slaatje erbij had het nog beter gemaakt.

Rond de klok van drieën checkten we in in het de dag voordien geboekte Hotel Lubbelinkhof in het kleine plaatsje Odoorn. Een beschrijving van het hotel en van het diner kan je hier lezen.

Toen we na het diner op onze kamer kwamen was het er gelukkig al wat opgewarmd. We hadden wel voor de zekerheid een extra dekbed gevraagd, en gekregen. Man keek nog naar het VRT nieuws en ik internette nog wat (foto’s uploaden op Facebook via KPN, zoooooooooooo traag!).

De volgende morgen na het ontbijt (best wel uitgebreid, alleen jammer van de kleffe afbakbroodjes) gingen we al vroeg op pad voor onze rondrit. Het was al lekker warm toen we vertrokken, dus het dak kon meteen naar beneden. Heerlijk is dat. We hadden drie opties: een rit van 145 km, eentje van 160 km en de Hondsrugroute van de ANWB (75 km). Alleen de laatste hadden we in detail en die was ook bewegwijzerd. Ik had halvelings met Marian afgesproken om haar te ontmoeten in de namiddag en met die lange routes zou ons dat nooit lukken. We reden dus de Hondsrugroute. Een hele mooie route die je doorheen kleine plaatsjes voert, langs velden en bossen, doorheen het prachtige Drenthse landschap. Groen is het er overal, zo groen.

Heel veel bossen en bomen, maar toch ook nog veel grasland met grazende schapen, koeien en paarden tussen de verschillende dorpen. En dan de prachtige boerderijen en havezates overal. Ik kon er echt geen genoeg van krijgen. Ik kreeg er ook heel snel een echt vakantiegevoel. In alle dorpen waar je doorheen rijdt zijn er terrasjes en restaurantjes bij de vleet. Dat zie je in Brabant niet!

Helaas is het afspraakje met Marian niet doorgegaan. Het was al heel laat in de namiddag toen we pas in de buurt van Assen waren. Volgende keer beter. Ook wat lunchen betreft zijn we helemaal de mist in gegaan. Ik had zoveel adresjes opgeschreven maar allemaal aan de verkeerde kant van de route. Geen nood echter, een salade of een lekker broodje kan je overal wel krijgen.

’s Avonds hebben we gegeten bij Vis en Zo in Emmen. Het terras voor het huis zag er zo uitnodigend uit. Ik schrijf er nog wel een aparte recensie over.

De volgende morgen was het alweer tijd om uit te checken. Ons plan was om via Friesland terug naar huis te keren. Toen ik echter op viamichelin keek zag ik dat dat maar even een “omweg” was van 150 km. Niet dus. We hebben dan nog een ander stukje Drenthe gereden – het Reestdal – en zijn dan via Leusden, waar we op terras van De Mof nog een lekkere maaltijdsalade genuttigd hebben, naar huis gereden. Het was een fijn tussendoortje, voor herhaling vatbaar.

Alle foto’s staan op Facebook.

Weer:
donderdag: 23° – zonnig
vrijdag: 28° – zonnig
zaterdag: 28° – zonnig

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Drenthe”

  1. Jullie hebben daar een paar mooie dagen gehad. Drenthe is inderdaad prachtig. We moeten hoognodig weer eens naar Balloo en Rolde.

    Like

  2. Even weer bijgelezen zo hier en daar. Mooi verslag Myriam, zo leuk om te lezen dat jullie genoten hebben van Drenthe. Zelf kan ik er ook geen genoeg van krijgen, ik vind mijn provincie zo mooi, we ontdekken nog steeds nieuwe stukjes..Als je weer naar Drenthe komt moeten we elkaar echt ontmoeten! :)Marian

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: