Vis & Zo


Op onze tweede avond in Drenthe had ik gereserveerd bij Vis & Zo in Emmen. We waren er de vorige dag toevallig voorbij gereden en het terras voor het huis zag er best wel gezellig uit. Ik had ook even op de kaart gekeken en ook die beviel me wel.

Er zaten al wat mensen op het terras – de zon scheen nog heerlijk – maar er was een tafeltje voor ons vrijgehouden. Het was er goed zitten hoewel het restaurantje ‘bistro stijl’ wel langs een vrij drukke baan gelegen is.

De gastvrouw bracht de kaart en nam de bestelling voor de drankjes op (2x witte huiswijn, iets Spaans). Er werden (stoffen) placemats en papieren servetjes op tafel gelegd. De wijn werd al snel geserveerd en onze bestelling werd opgenomen. Als amuse kregen we, na een vrij lange wachttijd, een schaaltje met ongepelde Noorse garnalen en een basilicumsausje. Ik vind er gewoonlijk smaak noch kraak aan, maar deze waren best wel lekker.

Na een zeer behoorlijke pauze (het was inmiddels 19u58, we zaten er van 19u) kwam eindelijk ons voorgerecht: voor allebei gebakken coquilles met pastasalade en mosseldressing. Drie coquilles op een langwerpig bord, wat sliertjes koude pasta en blaadjes sla en wat saus die vaak ook bij gekookte mosselen geserveerd wordt. De coquilles waren op zich goed, maar we hadden ons toch iets anders voorgesteld bij dit gerecht. We hadden er ook wel een stukje brood bij gelust. Inmiddels hadden we al drie keer om water gevraagd dat uiteindelijk, met excuses, toch gebracht werd samen met een tweede glas wijn.

Ook onze hoofdgerechten lieten nogal op zich wachten. Nochtans was het terras inmiddels leeg en binnen waren er ook maar twee tafels bezet. Echtgenoot had gekozen voor pieterman uit de oven gebakken in citroenboter met groene kruiden. De vis kwam op tafel in papillotte.

Ikzelf had drie sliptongen gebakken in boter. Daarbij kwamen schaaltjes gemengde sla met een wat zoetige dressing, warme groenten, frieten, gebakken aardappelen en een schaaltje zoete mayonaise. We waanden ons bijna bij Van der Valk. Alleen het schaaltje appelmoes met kers ontbrak. De pieterman werd lekker bevonden ondanks de vele graten, ook de sliptongen waren goed. Net zoals het garnituur.

Afsluiten deden we met koffie en thee want het begon wat frisjes te worden op het terras.

De prijs/kwaliteitsverhouding in deze bistro is wel in orde. We hebben hier zeker niet slecht gegeten maar fijne vernieuwende keuken is het zeker niet. Dat hadden we trouwens ook niet verwacht.

Weer: 28° – zonnig

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!