Schoenen

Niet voor mij deze keer, maar voor mijn moeder. Derde keer, goeie keer en dat bleek gelukkig ook zo te zijn.
Het is de laatste tijd echt miserie om met haar te gaan winkelen. Ze is heel koppig en weet het altijd beter. Zo ook weer vandaag. Sinds kort draagt ze steunzolen, ze moet dus orthopedische schoenen, zo zegt zij tenminste. Ze moet helemaal geen orthopedische schoenen, ze moet schoenen met een uitneembare binnenzool zodat ze haar steunzolen erin kan schuiven.
Ik had van een internetkennis wat adressen voor orthopedische schoenen (het moesten persé gespecialiseerde winkels zijn) in Bergen op Zoom. Bergen op Zoom heeft zoveel schoenwinkels, het zou echt al heel lelijk moeten doen moest er daar niks voor haar bij zitten. In ‘speciale’ winkel nummer één vond ze niks naar haar zin. Winkel nummer twee had heel veel keuze, maar niet direct voor een vrouw van 81. Ik stel haar nog een andere winkel voor, maar dat vond ze maar niks want dat was geen gespecialiseerde winkel. Ik ging er toch maar naar binnen, je weet tenslotte nooit. Mijn oog viel direct op een hele hoek schoenen voor dames van 80+ waarvan de binnenzolen er eenvoudig uit te nemen waren. ‘Ja maar, dat kan ik niet dragen want dat zijn geen orthopedische schoenen’ zei ze me. Grrrrrrr … ‘Je moet helemaal geen orthopedische schoenen. De zooltjes kunnen eruit, dat is toch voldoende?’ ‘Mijn steunzolen kunnen daar nooit in’, kreeg ik ook nog mee. En gewoon te koppig om het te proberen. Uiteindelijk heb ik haar min of meer gedwongen tot het passen van enkele paren die haar wel bevielen. Bovendien zaten ze ook nog als gegoten en kon ze er prima op lopen. Eind goed, al goed maar ik word er doodnerveus van.

Weer: zonnig – 22°

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Schoenen”

  1. haha mensen van boven de 80 kunnen toch zo eigenwijs zijn he! Ik weet er alles van! 🙂 Toch blij dat je mama uiteindelijk schoenen gevonden heeft.

    Like

  2. Ik denk dat ik nog blijer was dan zij met de schoenen! Ben ik daar tenminste vanaf. Ja, jij zal inderdaad ook wel heel goed weten hoe dat is met oude mensen. Het is te hopen dat je schoonvader het nu wat rustig aan doet.

    Like

  3. Ha, dat heeft mijn moeder ook, de steunzooltjes moeten erin passen. Maar de schoenen mogen van haar niet te 'tuttig'zijn, en gelukkig hoef ik niet mee om ze te kopen.

    Like

Reacties zijn gesloten.