Amsterdam

Gisteren naar Amsterdam geweest, met manlief, moeder en nichtje Marieke. We gingen nichtje Charlotte opzoeken die daar sinds 1 maart woont en werkt/studeert. Om half negen waren we de deur al uit want we gingen met de trein, vanaf station Roosendaal. In principe ben je dan in 1u 39 min. in Amsterdam Centraal. In principe, zeg ik wel want het begon in Roosendaal al met een vertraging van 15 minuten. Nu ja, we zijn er geraakt al was het toch best een lange zit.

Charlotte had een soort dagplanning opgesteld waar we ons gedeeltelijk aan gehouden hebben. Eerst gingen we een broodje eten bij (aldus zij) de beste broodjeszaak van Amsterdam, Singel 404. We hadden gelezen dat het er tussen 12 en 14u aanschuiven was, dus zijn we vanaf Centraal direct op de tram gesprongen zodat we ruim voor 12u ter plaatse waren en nog net een tafel voor vijf konden bemachtigen! De broodjes waren inderdaad super lekker, en de porties waren zeer geschikt voor hongerige studentenmagen.

Na de broodjes hebben we een eind gelopen, richting Leidseplein waar het vreselijk druk was. Toen moesten we de boot op want we gingen als echte toeristen een rondvaart op de grachten doen. Prettig, vooral voor mijn moeder die toch wel snel moe is (ze is natuurlijk ook al 81). De drukte in de stad, en het steeds maar uitkijken voor het verkeer en de fietsers die langs alle kanten om je heen zwermen was er soms wat te veel aan.

Na de boot was het tijd voor koffie met pannenkoeken. Daarvoor had ze Pancakes Amsterdam uitgekozen. Heel erg kitscherig met een Delfts blauw zeil op tafel en plastieken tulpen aan de ingang. Maar de pannenkoeken en de poffertjes waren lekker en de bediening was bijzonder hartelijk.

En toen moesten de meisjes natuurlijk nog langs de winkels. Eerst de Leidsestraat (mooie schoenwinkels, maar ik heb me beheerst), daarna de Kalverstraat. Eenheidsworst zoals in iedere andere Europese stad. Daar zag ik deze window shoppende hond in de bakfiets. Ik vond het wel grappig. De mensenmassa was er in de loop van de dag niet minder op geworden!

Voor ’s avonds had Charlotte Tapas Café Joselito gereserveerd. Ze was er eerder al geweest en werd er ontvangen als een goede bekende. Ik moet zeggen, we hebben er heerlijke tapas gegeten (in studentikoze porties) en er hing een hele aangename sfeer. Het voelde als vakantie.

Het was een dag op de maat en in het ritme van twee jonge veulens, maar ook de ouderen hebben ervan genoten. Pas om elf uur waren we terug thuis. Moe maar voldaan, zoals ze dan zeggen.

Weer: bewolkt – 16°

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Amsterdam”

  1. kort maar krachtig! Ben er zelf nog niet geweest maar ga volgende maand 1 dagje heen en trug met de trein. Ben benieuwd.

    Like

  2. Klinkt goed hoewel ik geen fan ben van Amsterdam behalve van WTC Zuid, daar voel ik me helemaal thuis.Na de enige keer dat ik in Dantzig was ga ik er niet meer heen. Ik vond het op alle fronten slecht.Blog ziet er prachtig uit, mooie foto´s ook!

    Like

  3. Leuk, Myriam. Volgens mij heb je heel wat kilometertjes afgelegd. En heb ook je recensie inmiddels gelezen en ik zou daar toch ook een keertje heen moeten/willen want het leek me erg lekker.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: