Op de fiets


Vandaag 31 km gefietst. Het was prachtig weer, maar er stond wel een flinke wind. Met de trapondersteuning op mijn fiets is dit geen enkel probleem, en manlief houdt wel van een beetje weerstand.
Ons doel vandaag was een grensoverschrijdend rondje (door onze eigen Kalmthoutse heide, en een stukje (NL) Markiezaat) met een tussenstop op het terras van Jagersrust. 30 km zie manlief, maar ik geloof hem niet altijd want we gingen ooit met de familie een korte wandeling maken en zijn toen vier uren onderweg geweest – in de plassende regen – omdat hij de weg kwijt was! Ik heb het dus even nagekeken op de routeplanner van Michelin, omdat die altijd betrouwbaar is. Nu ja, dat dacht ik tenminste. Op mijn plannetje stond dat we op een gegeven moment links af moesten, een lange weg, en op het einde naar rechts. ‘Op het einde’ reden we pal op een boerenerf. Geen weg te zien. De boerin wist ons te vertellen dat er ooit wel een weg was geweest maar dat die al jaren niet meer bestond. Wij dus haar aanwijzingen gevolgd en de hele weg terug gefietst. Verderop hetzelfde, weer geen straat waar er wel een op het plan stond. Ik denk dat ik volgende keer toch maar op manlief ga vertrouwen.
Uiteindelijk zijn we toch bij Jagersrust geraakt, het was maar een kleine omweg. Het terras blaakte in de zon en de wijntjes en de biertjes smaakten voortreffelijk.
Daarna nog even langs De Weert. Wie weet waren er toch al asperges. En, ja hoor, de eerste uit de kouwe grond, aldus de jongeman in het winkeltje. Dat wordt smullen morgen.

Weer: zonnig – 24°

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: