Een gegeven paard …

Dat mag je niet in de bek kijken, zegt het spreekwoord.
Ik had een aantal maanden geleden een waardebon gewonnen voor een etentje voor twee bij Oma’s Brasserie. Ik had er geen hoge verwachtingen van en mijn vermoedens bleken nog te kloppen ook. Toen ik zag waar we terecht kwamen had ik zin om direct weer weg te rijden. Maar goed, ik had gereserveerd en dan gaan we er gewoon voor. We zouden wel zien.

Het pand was een baancafé-achtig iets: Oma’s Brasserie, Oma’s Koffiehuisje, Oma’s Danscafé … polyvalent zal ik het maar noemen. De ingang was trouwens via het danscafé. Een twintigtal 60+ers genoten blijkbaar heel erg van hun biertje en van de muziek uit de zeventiger/tachtiger jaren. Mijn god, waar waren we terecht gekomen?!

We mochten doorlopen naar de brasserie, aan de voorkant van het gebouwtje. Het was eerder een veredelde frituur. Op één tafeltje na – het onze – zat het er helemaal vol. Het was er ook niet zo groot. Zo te zien allemaal vaste klanten en een sfeertje van ons kent ons. Ik gaf mijn waardebon af aan de dienster (ook 60+) die niet goed wist wat ze ermee aan moest. Toen kwam ‘oma’ (de chef) erbij en van haar mochten we gewoon kiezen van de kaart die heel klassiek en typisch Vlaams is met o.m. stoofvlees, vidé, fricandon met kriekjes, konijn, ribbekes, … Maar ook garnalenkroketten (ik), kaaskroketten (manlief), kabeljauw van de chef (ik) en zalm van de chef (manlief).

Het was er niet gezellig en zo’n gelegenheid is absoluut niet onze stijl maar de mensen waren super vriendelijk, het was er kraaknet en het eten was zeker niet slecht. En toch … Bij het buiten gaan zegden we tegen elkaar: ‘we zijn verwend, doodgewoon rotverwend’. En zo is het.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Een gegeven paard …”

 1. Ik had niks anders verwacht Myriam. Had ff je link bekeken en dacht : oei.Gisèle

  Like

 2. Donderdag, vrijdag & zaterdag: budgetdiner voor 7 Euro p.p.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Elke donderdag: Cote a l'os aan 13,50 Euro p.p.En weet je wat? Ik heb gehoord dat gisteren de ikea open was , je kon er biefstuk friet eten voor 2,99 euro

  Like

 3. Dat budgetdiner en die côte à l'os … dat had ik nog niet eens gezien! Mensenlief, dat was daar wat zenne. Die 'oma' zag precies dat wij daar niet op ons plaats zaten want ze kwam zeggen 'dat is hier geen sjiek restaurant zenne, da's hier zoals vroeger bij oma'. Of we dat niet al door hadden!

  Like

 4. Ohh Myriam, jij durft tenminste nog te schrijven dat je het niks vind. Ik zit zelfs op mijn bloed-eigen blog te liegen over bepaalde restaurants om maar vooral niet verwend over te komen. Als het helemaal hopeloos is, dan schrijf ik helemaal niks tegenwoordig.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: