Jeugdige onstuimigheid

Een paar weken geleden is er bij ons in de buurt een meisje aangereden op een (zeer slecht verlicht) zebrapad. De dader pleegde vluchtmisdrijf en het meisje is enkele dagen nadien overleden. Mijn jongste neefje kende het meisje en was zeer aangedaan van het gebeurde. Zo is hij onder andere op zijn school gaan vragen of er een minuut stilte gehouden mocht worden om haar te gedenken. Dat mocht.

Gisteren is de dader opgepakt, dankzij een garagist die de auto herkende en de politie verwittigd heeft. De man dacht dat hij een vast obstakel geraakt had, en is toen maar doorgereden. Nadat hij de berichten op radio en TV hoorde durfde hij zich niet meer te gaan aangeven. Hij riskeert zeven jaar gevangenisstraf en tien jaar rijverbod.

Op het Facebook profiel van mijn neefje lees ik hoe erg het die jongens allemaal aangrijpt. Ze wensen de dader van alles en nog wat toe. Een kleine greep uit de reacties:
“Zeven jaar is geen straf …”
“Inderdaad, doodstraf ja …”
“Laat die gast vrij op een plaats waar allemaal kennissen zijn van Sophie en hij zal weten wat een straf is …”
“DOODSTRAF …”
“Voor mij heeft die gast geen recht meer op iets, echt …”
“Meneer dacht dat het een paaltje was … biggest bullshit I’ve ever heard!”

Ik kan het ze niet kwalijk nemen dat ze in hun jeugdige onstuimigheid alleen maar oog hebben voor het slachtoffer. Natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd is, en die man had zich inderdaad moeten aangeven. Ik denk dat hij wel zijn leven lang spijt zal hebben dat hij dat niet spontaan heeft gedaan. Iemand overhoop rijden doe je toch niet expres, mag ik aannemen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Jeugdige onstuimigheid”

 1. Om eerlijk te zijn… Ik weet niet of ik het achteraf zou durven vertellen… Het heeft gewoon zo'n ingrijpende impact op je leven, ik zou toch serieus lopen twijfelen. (ervan uitgaande dat hij idd niet wist dat hij het meisje had geraakt, anders valt het niet goed te praten natuurlijk)

  Like

 2. Het is gissen rond de dader. Er kan ook drank in het spel zijn, dat hij daardoor niet meteen naar de politie ging. Een vast obstakel op een zebrapad….tja, je rijdt toch om de verkeerszuiltjes heen? Zo lust ik er nog wel een paar. Het is heel erg voor het meisje en de nabestaanden.

  Like

 3. @ Maya: hij zal het zich wel zijn leven lang beklagen dat hij zich niet heeft aangegeven. Dit feit bepaalt wel mee de strafmaat!@ Bert: de man heeft al verschillende versies verteld. Heel erg voor de nabestaanden. A propos, ik reed er gisteren voorbij en het zebrapad was opnieuw geverfd. Dat werd hoog tijd want het was bijna niet meer te zien dat het een zebrapad was. Heel slecht verlicht daar ook. Ik snap dus best hoe het is kunnen gebeuren want ik heb het daar ook al bijna voorgehad.

  Like

 4. Nooit goed te praten natuurlijk dat doorrijden.Maar weten dat je door schuld een dode op je geweten hebt lijkt mij zó een erge straf. Moet er niet aan denken…

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: