Westvleteren

Sinds de Westvleteren Abt 12 in 2005 uitgeroepen werd tot beste bier ter wereld, is er een ware rush ontstaan om een bak van dit gerstenat te bemachtigen. De bieren die door de paterkes van Westvleteren worden gebrouwen zijn slechts beperkt te verkrijgen, de paters willen er geen commerciële bedoening van maken. En het feit dat het moeilijk te krijgen is, maakt het misschien net zo aantrekkelijk. Het bier is (officieel) alleen in de abdij te koop, na telefonische reservatie! Reserveren kan slechts op maandag en op dinsdagnamiddag. Je krijgt dan een dag en een uur waarop je aan de poort van de Sint-Sixtusabdij dient te verschijnen en je mag maximaal drie bakken per auto meenemen. Op die manier is het, denk ik, niet moeilijk om een hype in stand te houden.
Zoonlief heeft volgende week verlof en heeft ook een poging ondernomen om een bak te reserveren. Helaas is volgende week alles al volgeboekt. Nu kan je het bier soms ook wel hier bij onze drankenhandel kopen, tegen de ondemocratische prijs van 5 euro voor een flesje …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!