De fiets ;-)

Hoewel ik gisteren nog een niet-zo-positief stukje schreef over de fiets, of liever over de combinatie ik en fietsen, was uitgerekend ík het die vandaag het initiatief nam om te fietsen. Het was manlief zijn laatste dag vakantie en we waren in Cadzand. Het was prachtig weer en ik had niet zo’n zin in het strand. Manlief was direct akkoord om fietsen te huren.

Na het nuttigen van een broodje gezond in het bijna enige restaurantje dat Cadzand rijk is, vertrokken we op de fiets naar Knokke. Wij houden wel van de mondaine sfeer die daar heerst. Het was maar een tochtje van twaalf kilometer (enkel). Voor een geoefend fietser niet eens de moeite om op te stappen, maar ik vond het ver genoeg. We gingen door de duinen, langsheen het Zwin, langs weilanden om tenslotte uit te komen op de dijk in Knokke-Zoute.

We dronken wat op het terras van een beachclub … 2,80 euro voor een flesje Spa bruis. Eenzelfde flesje kostte in Cadzand 1,95. Tja, in het Zoute betaal je nu eenmaal voor de naam. Maar het was gezellig zitten, dus ik zeur verder niet.
Na nog een ritje langs de luxe villa-appartementen “pieds dans l’eau” (waarvan er heel veel leeg stonden) fietsten we terug naar Cadzand. Daar nog wat gedronken bij de strandtent.

Na het inleveren van de fietsen zijn we ’s avonds terug naar Knokke gereden om te eten. Er is daar keuze te over aan restaurants en zo dineerden wij vanavond met zicht op zee bij Water|L’eau. Nadien maakten we nog een wandeling over het strand met o.a. deze foto als gevolg. Alweer een heerlijke dag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “De fiets ;-)”

  1. Wat een mooie foto met die schaduwen! Zie mijzelf geen 12 – laat staan meer – km fietsen, dan loop ik liever. Weet niet eens of ik het intussen ben verleerd, al zo'n 1,5 jaar niet op een fiets gezeten.

    Like

  2. Ik denk niet dat je 't verleert hoor Yvon. Je zal in het begin misschien wel wat wankelen maar het lukt je vast nog. 12 km (24 heen en terug) was voor mij ook genoeg hoor. Maar het was wel leuk.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: