Bijverdienste

Ik kijk af en toe wel eens op jobboards. Daar zag ik laatst een vacature voor een mystery shopper. Ik vroeg me af of dat iets voor mij zou zijn. Ik kan wel een aantal dingen bedenken die ik leuk zou vinden om te ‘shoppen’, zoals hotel- of restaurantbezoek. Gratis slapen, eten en drinken en terwijl je ogen en oren goed open houden en er een mooi verslag over schrijven. Er zijn slechtere manieren om de kost te verdienen. Maar … het is natuurlijk niet al goud wat blinkt, want iedere shopper wil die leuke opdrachten wel. Voor hetzelfde geld word je naar de Gamma gestuurd en moet je daar een paar uur nuttig je tijd besteden, en er nadien een spannend verslag van schrijven. Zuurverdiend geld wat mij betreft. Die vragenlijsten die je nadien moet invullen zijn naar het schijnt ook niet van de poes. Als beginnend shopper ben je daar toch wel een paar uren zoet mee, aldus mijn mystery shoppende Amerikaanse kennissen. Daar is het echt big business. Ben eigenlijk wel benieuwd wat het schuift. Helaas heb ik daar nog nooit antwoord op gekregen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Bijverdienste”

  1. Wat mij verteld werd … je moet vooral observeren en weinig vragen. Je doet je voor als een gewone klant, maar je komt wel in opdracht van het geëvalueerde bedrijf zelf die op die manier controle doen op allerlei zaken. Je krijgt een bepaald budget om te besteden in een winkel bijvoorbeeld, en de bedoeling is om allerlei zaken te beoordelen: netheid, service, beleefdheid, snelheid waarmee je geholpen wordt, enz. enz. Vergelijk het met een restaurantrecensie waarbij het restaurant zelf de opdracht geeft om kritisch te beoordelen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: