Poezen

Net terug van de dierenarts. Onze poezen moesten hun jaarlijkse vaccins hebben, en tegelijkertijd ‘groot nazicht’. Onze Mop weegt nog amper 4 kilo. Ze is volledig blind verklaard (maar dat wisten we zelf al) en heeft ook een veel te hoge hartslag die meer dan waarschijnlijk veroorzaakt wordt door hoge bloeddruk. Om dat zeker te weten moet de dierenarts zeven (7) keer op verschillende tijdstippen haar bloeddruk meten. Dat wil zeggen, 7 keer poes in draagmand, 7 keer een rit met de auto en 7 keer vastgebonden worden om haar bloeddruk te meten. Dat gaan we dus niet doen. Het beest sterft nu al bijna van de stress als ze in de draagmand moet. Ze weet best waar we dan naartoe gaan. De dierenarts heeft nu medicatie voorgeschreven. Dat gaan we proberen, en als het niet lukt dan gaan we daar ook niet moeilijk over doen. Ze krijgt al dagelijks haar anti-allergiepil en dat gaat meestal goed, daar zijn we al heel blij mee. Niks zo vies als een kaalgelikte kat tenslotte.
Onze Zino, 15 jaar oud inmiddels en 5,5 kilo zwaar, is nog goed in orde ook al hoorde de dierenarts een ruisje aan zijn hart. Er komt dus ook stilaan sleet op. Hij zou dezelfde pilletjes moeten nemen die onze Mop voorgeschreven heeft gekregen. Nogmaals, we gaan het proberen en er verder niet moeilijk over doen. We zouden het fijn vinden als onze poezen hun laatste jaren zo rustig en stressloos mogelijk kunnen doorbrengen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “Poezen”

  1. Je hebt groot gelijk Myriam dat je niet met Mop gaat lopen zeulen. Het is altijd akelig als je dieren ziek worden maar daar is nu eenmaal (meestal)geen ontkomen aan als ze zo oud zijn. Ik hoop dat je ze beide nog zo lang mogelijk kunt houden en ze lekker kunt verwennen.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: